Onbedoelde gevolgen: De mislukte oorlog tegen obesitas

Meepraten?

Kom bij de facebookgroep voor pedagogen die niet bang zijn voor complexiteit!

De Amerikaanse oorlog tegen overgewicht (die amerikanen maken overal maar een oorlog van 😒) heeft onbedoelde effecten. Naarmate er meer aandacht komt voor de negatieve effecten van overgewicht en er meer druk komt op mensen (en kinderen) voor een gezond gewicht, gebeurt er ook wat anders. Het stigma op overgewicht groeit, sociale isolatie groeit, het pesten groeit. En wat is het gevolg? De mensen die er het meeste last van hebben, gaan meer eten. Netto effect: net zo veel mensen met overgewicht, maar met meer psychische problemen. Lees er meer over in dit artikel:

https://www.researchgate.net/publication/276065902_The_ineffectiveness_and_unintended_consequences_of_the_public_health_war_on_obesity

Abstract:

The public health war on obesity has had little impact on obesity prevalence and has resulted in unintended consequences. Its ineffectiveness has been attributed to: 1) heavy focus on individual-based approaches and lack of scaled-up socio-environmental policies and programs, 2) modest effects of interventions in reducing and preventing obesity at the population level, and 3) inappropriate focus on weight rather than health. An unintended consequence of these policies and programs is excessive weight preoccupation among the population, which can lead to stigma, body dissatisfaction, dieting, disordered eating, and even death from effects of extreme dieting, anorexia, and obesity surgery complications, or from suicide that results from weight-based bullying. Future public health approaches should: a) avoid simplistic obesity messages that focus solely on individuals’ responsibility for weight and health, b) focus on health outcomes rather than weight control, and c) address the complexity of obesity and target both individual-level and systemlevel determinants of health.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat zoek je?

Meer weten over hardnekkige pedagogische problemen?

Ik stuur je drie dagen lang, elke dag een podcast waarin ik je vertel wat hardnekkige pedagogische problemen zo bijzonder maakt en wat dat voor jou als professional betekent.

logo

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Meer informatie: Privacybeleid​