Veel gestelde vragen

veel gestelde vragen

We doen ontzettend ons best om alles zo goed en duidelijk mogelijk te maken. Maar dat lukt misschien niet altijd. Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen met hun antwoorden. Ze zijn gegroepeerd per onderwerp.

Mocht je een vraag hebben die hier niet is beantwoord, neem dan contact met ons op. Dat kan via het contactformulier of via email naar debby@dynamiek-in-pedagogiek.nl.

Complexiteit

Complexiteit is zeker weer zo'n mode verschijnsel?

Nee! Complexiteit, chaostheorie en dynamische systeem theorie zijn wetenschapsgebieden die nou aan elkaar verbonden zijn en al meer dan 50 jaar bestudeerd worden door allerlei vakgebieden waaronder economie, ecologie en ontwikkelingspsychologie. Momenteel staat het erg in de belangstelling vanwege het belang voor grote vraagstukken zoals huisvesting en klimaatverandering. In de pedagogiek zie je ook beweging op het wetenschappelijk vlak, maar nog nauwelijks in de praktijk.

Is complexiteitstheorie relevant voor de pedagogiek of sociale wetenschappen?
Zeker! De theorie van complex dynamische systemen zie je terug in de ontwikkelingspsychologie, opvoeding maar ook in het onderwijs. Kijk zelf maar: klik hier op een overzicht van alle wetenschappelijk artikelen op deze site. 
Ik heb net mijn opleiding afgerond. Weet ik dan niet al van alles over complexiteit?
Kan, opleidingen verschillen. Ik ga er vanuit dat je wel iets over (gezins)systemen en systeemgericht werken hebt gehad. En dat is een goede basis. Maar complexiteit gaat verder. Zie het als systemen 2.0. Dit is een blog die ingaat op wat er zo bijzonder is aan complexe pedagogische systemen. Als dit je allemaal bekend voorkomt, dan is de basiscursus niks voor jou. Wil je verder gaan? Kan dan eens naar een van onze vervolgcursussen.

Complexiteit in De praktijk

Volgens mij werk ik nooit met complexe problemen, waarom zou ik er meer over moeten weten?

Het is onwaarschijnlijk dat je nooit complexe pedagogische problemen bent tegengekomen. Het is waarschijnlijker dat je ze niet hebt herkend. Als je eerst meer wilt weten over het hardnekkige, complexe problemen, schrijf je dan in voor de podcast serie. Kom daarna nog maar eens op deze website kijken. Er zullen een hoop dingen op hun plaats vallen.

Ik werk in een team. Het heeft dan zin om iets over complexiteit te leren?

Altijd. Leren over complexiteit verandert de manier waarop je naar de wereld kijkt. Het geeft je nieuwe handelingsmogelijkheden en kweekt meer begrip voor situaties. Hierdoor raak je hopelijk minder snel gefrustreerd. Dat win je, ook als de rest van je team het nog niet weet. En bovendien, als je complexiteit herkent, zie je het ook terug in andere systemen zoals een team. Het zal je teamwerk dus ook ten goede komen.

DE LEEROMGEVING

Wat is een leeromgeving?

We noemen het ook wel een Learning Management System (LMS). Het is een plek op het internet, in dit geval op de website van Dynamiek in Pedagogiek, waarin van alles wordt aangeboden om te leren. Je kunt denken aan stukken tekst (zoals in een boek) of video’s. Maar daar horen ook bij toetsen (b.v. multiple choice vragen die gelijk nagekeken worden) of opdrachten waarop automatisch of handmatig feedback geleverd wordt. 

Zo’n leeromgeving wordt ingericht door docenten waarna studenten er gebruik van kunnen maken. Als jij toegang wil hebben tot zo’n leeromgeving moet je inloggen. Je inloggegevens krijg je automatisch op het moment dat je de training/module aanschaft. 

MODULES KOPEN

Ik wil meerdere modules kopen, waar moet ik de aantallen invullen?
Meerdere modules in een keer kopen, lukt niet. Met de verkoop wordt namelijk gelijk een gebruiker in het leersysteem aangemaakt. Per persoon dus. Als je meerdere cursussen wil afnemen, moet je even via de mail contact opnemen: Debby@dynamiek-in-pedagogiek.nl of via het contactformulier op de website.
Hoe lang duurt het voordat ik kan beginnen?

Onmiddellijk na ontvangst van de betaling krijg je een mail met de omschrijving ‘Inschrijving’ . Hierin staat een link naar de training. De link moeten binnen een paar minuten in je mailbox zitten. Komt hij daar niet, kijk dan even in je “SPAM” mailbox. Misschien is die daar terecht gekomen.

AANMELDING

Hoe kom ik (weer) in mijn training?

Ga via de website naar ‘‘Mijn Account’, ‘Mijn trainingen’. Dan zie een lijst van de cursussen die je hebt gekocht. Daar is ook een knop die je direct naar je module brengt.

Hoe zie ik welke cursussen ik heb gekocht?

Kijk op de website op ‘Mijn Account’. Klik dan op ‘mijn trainingen’. Dan zie een lijst van de cursussen die je hebt gekocht. Daar is ook een knop die je direct naar je module brengt.

Er schijnt een bijbehorende facebookgroep te zijn. Hoe kan ik me daarvoor aanmelden?
In de mail waarin de bestelling is afgerond, staat een link naar de facebook groep. Klik daarop en wanneer je op facebook bent, klik je ‘Lid worden’. Daarna wordt er gevraagd om je naam en gebruikersnaam te geven. Nadat deze (handmatig) zijn gecontroleerd, wordt je aanmelding goedgekeurd. Geef het even de tijd dus (meestal binnen een werkdag). Je kunt ook hier klikken om naar facebook te gaan.

TIJDENS HET VOLGEN VAN DE MODULE

Ik heb een inhoudelijke vraag, waar kan ik die stellen?
Er zijn verschillende mogelijkheden:
  • Je kunt de vraag stellen in de facebookgroep (je moet wel lid geworden zijn, zie ook de vraag:Er schijnt een bijbehorende facebookgroep te zijn. Hoe kan ik me daarvoor aanmelden?). Een van de docenten of een van de studenten geeft je dan antwoord.
  • Je kunt de vraag stellen tijdens het online spreekuur. Wekelijks staat er een link in de facebookgroep en in je mail. Vagen kunnen van te voren ingestuurd worden, of tijdens het spreekuur zelf.
  • Je kunt de docent een mail sturen: debby@dynamiek-in-pedaogogiek.nl
Ik heb een technische vraag/er werkt iets niet. Wat nu?
Ook hier zijn verschillende mogelijkheden:
    • Kijk in deze lijst met veel gestelde vragen of jouw vraag (en het antwoord) erbij staat.
    • Misschien werken de dingen anders dan je denkt. Je kunt daarom de vraag stellen in de facebookgroep (je moet wel lid geworden zijn, zie ook de vraag: Er schijnt een bijbehorende facebookgroep te zijn. Hoe kan ik me daarvoor aanmelden?). Misschien heeft een van de andere studenten een oplossing. Of een van de docenten kan je verder helpen.
    • Je kunt de een mail sturen: debby@dynamiek-in-pedaogogiek.nl
  • SKJ REGISTRATIE

    Ik heb nog geen certificaat gekregen waarmee ik de punten kan claimen. Hoe lang voordat die komt?

    Heb je de module helemaal afgerond? Dan moet je de digitale versie hebben gehad. Je krijgt ook nog een papieren certificaat. We proberen de certificaten binnen een week op te sturen. Geef de post even de tijd, maar als je binnen 2 weken nog niets in je brievenbus hebt gehad, neem dan even contact op.

    Ik heb nog geen punten gekregen bij het SKJ. Hoe lang duurt dat?
    Je moet zelf de punten aanvragen bij het SKJ. Daarvoor heb je het certificaat nodig dat je thuis gestuurd krijgt nadat je de module hebt afgerond. Als je dat certificaat hebt, log je in bij het SKJ om daar je punten aan te vragen. Daarna ligt het bij het SKJ.
    Ik ben mijn certificaat kwijt. Kan ik een nieuwe krijgen?

    Ja, de digitale versie van het certificaat vind je aan het eind van de module. Ben je je papieren certifcaat kwijt? Voor € 10,00 sturen we een nieuw papieren certificaat toe. Stuur een email naar  debby@dynamiek-in-pedaogogiek.nl met daarin je naam, gebruikersnaam en datum van aanmelding. Of neem contact op via het contactformulier op de website.

    Mijn vraag staat er niet bij. Wat nu?

    Neem via de mail contact op: Debby@dynamiek-in-pedagogiek.nl of via het contactformulier op de website. Dan komt het antwoord in je mail.

    dynamiek in pedagogiek

    Wat zoek je?

    Meer weten over hardnekkige pedagogische problemen?

    podcast aanvragen

    Ik stuur je drie dagen lang, elke dag een podcast waarin ik je vertel wat hardnekkige pedagogische problemen zo bijzonder maakt en wat dat voor jou als professional betekent.

    dynamiek in pedagogiek

    Deze website maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Meer informatie: Privacybeleid​