Veel gestelde vragen

We doen ontzettend ons best om alles zo goed en duidelijk mogelijk te maken. Maar dat lukt misschien niet altijd. Hieronder vind je een aantal vragen met hun antwoorden. Ze zijn gegroepeerd per onderwerp. Mocht je een vraag hebben die hier niet is beantwoord, neem dan contact met ons op. Dat kan via het contactformulier of via email naar debby@dynamiek-in-pedagogiek.nl.

Complexiteit

Hoe wetenschappelijk is 'complexiteit'?

Complexiteit is een wetenschappelijk begrip dat al jaren bestaat. Ook in de sociale wetenschappen. Kijk maar op google scholar. Zoek naar ‘complexity’ of ‘complex systems’ en je vindt talloze boeken en artikelen. Of zoek op ‘Paul van Geert’. Hij heeft veel geschreven over complexiteit in de ontwikkeling van kinderen. Jammer genoeg is er nog niet veel in het Nederlands gepubliceerd. Complexiteit is dus wetenschappelijk verantwoord.

Waar kan ik meer vinden over complexiteit en complexe systemen'?

Hier op de website staan veel bronnen. We hebben wetenschappelijke artikelen, verwijzingen naar videos en tips voor boeken. En als je een meer onafhankelijke mening wil hebben, dan kun je gewoon googlen. 

DE LEEROMGEVING

Wat is Moodle?

Moodle is het Learning Management System (LMS) waarin de modules van Dynamiek in Pedagogiek worden aangeboden. Het is dus een merknaam en vergelijkbaar met Canvas, Brightstpace, Blackboard e.d.

Ik heb (bijna) geen ervaring met online studeren. Lukt me dit dan wel ?
Tuurlijk! Het spreekt voor zich, het ziet er uit als een website. Mocht je vragen hebben, dan kun je die op verschillende manieren kwijt. Kijk hier hoe je dat kunt doen. In de eerste les hebben we ook stuk over hoe je het beste online kunt studeren, welke vaardigheden daarbij helpen en natuurlijk tips om het meeste eruit te halen.

MODULES KOPEN

Ik wil meerdere modules kopen, waar moet ik de aantallen invullen?
Meerdere modules in een keer kopen, lukt niet. Met de verkoop wordt namelijk gelijk een gebruiker in het leersysteem aangemaakt. Per persoon dus. Als je meerdere cursussen wil afnemen, moet je even via de mail contact opnemen: Debby@dynamiek-in-pedagogiek.nl of via het contactformulier op de website.
Hoe lang duurt het voordat ik kan beginnen?

Onmiddellijk na ontvangst van de betaling krijg je een mail met de omschrijving ‘Inschrijving’ . Hierin staat een link. Met deze link wordt de inschrijving afgerond. Je wordt daarna gelijk doorgestuurd naar Moodle(het leersysteem). Totdat je op die link geklikt hebt, ben je dus niet ingeschreven en kun je er niet bij.

De link moeten binnen een paar minuten in je mailbox zitten. Komt hij daar niet, kijk dan even in je “SPAM” mailbox. Misschien is die daar terecht gekomen.

AANMELDING

Hoe kom ik (weer) in Moodle?
Klik op deze link: https://dynamiek-in-pedagogiek.moodlecloud.com Of ga via de website naar ‘‘Mijn Account’, ‘My courses’. Dan zie een lijst van de cursussen die je hebt gekocht. Daar is ook een knop die je direct naar je module brengt.
Hoe zie ik welke cursussen ik heb gekocht?
Kijk op de website op ‘Mijn Account’. Klik dan op ‘My courses’. Dan zie een lijst van de cursussen die je hebt gekocht. Daar is ook een knop die je direct naar je module brengt.
Er schijnt een bijbehorende facebookgroep te zijn. Hoe kan ik me daarvoor aanmelden?
In de mail waarin de bestelling is afgerond, staat een link naar de facebook groep. Klik daarop en wanneer je op facebook bent, klik je ‘Lid worden’. Daarna wordt er gevraagd om je naam en gebruikersnaam te geven. Nadat deze (handmatig) zijn gecontroleerd, wordt je aanmelding goedgekeurd. Geef het even de tijd dus (meestal binnen een werkdag). Je kunt ook hier klikken om naar facebook te gaan.

TIJDENS HET VOLGEN VAN DE MODULE

Ik heb een inhoudelijke vraag, waar kan ik die stellen?
Er zijn verschillende mogelijkheden:
  • Je kunt de vraag stellen in de facebookgroep (je moet wel lid geworden zijn, zie ook de vraag:Er schijnt een bijbehorende facebookgroep te zijn. Hoe kan ik me daarvoor aanmelden?). Een van de docenten of een van de studenten geeft je dan antwoord.
  • Je kunt de vraag stellen tijdens het online spreekuur. Wekelijks staat er een link in de facebookgroep en in je mail. Vagen kunnen van te voren ingestuurd worden, of tijdens het spreekuur zelf.
  • Je kunt de docent een mail sturen: debby@dynamiek-in-pedaogogiek.nl
Ik heb een technische vraag/er werkt iets niet. Wat nu?
Ook hier zijn verschillende mogelijkheden:

SKJ REGISTRATIE

Ik heb nog geen certificaat gekregen waarmee ik de punten kan claimen. Hoe lang voordat die komt?

Heb je de module helemaal afgerond? We proberen de certificaten binnen een week op te sturen. Geef de post even de tijd, maar als je binnen 2 weken nog niets in je brievenbus hebt gehad, neem dan even contact op.

Ik heb nog geen punten gekregen bij het SKJ. Hoe lang duurt dat?
Je moet zelf de punten aanvragen bij het SKJ. Daarvoor heb je het certificaat nodig dat je thuis gestuurd krijgt nadat je de module hebt afgerond. Als je dat certificaat hebt, log je in bij het SKJ om daar je punten aan te vragen. Daarna ligt het bij het SKJ.
Ik ben mijn certificaat kwijt. Kan ik een nieuwe krijgen?

Ja, voor € 10,00 sturen we een nieuw certificaat toe. Stuur een email naar  debby@dynamiek-in-pedaogogiek.nl met daarin je naam, gebruikersnaam en datum van aanmelding. Of neem contact op via het contactformulier op de website.

Mijn vraag staat er niet bij. Wat nu?

Neem via de mail contact op: Debby@dynamiek-in-pedagogiek.nl of via het contactformulier op de website. Dan komt het antwoord in je mail.

Op de hoogte blijven?

Mis niks meer door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

logo

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Meer informatie: Privacybeleid​