Interculturele Pedagogiek

Meepraten?

Kom bij de facebookgroep voor pedagogen die niet bang zijn voor complexiteit!

Opvoeden is emergent gedrag van het systeem. De culturele achtergrond van ouders is een van de factoren die dat emergente gedrag bepaalt. Welke normen en waarden zijn belangrijk, welk gedrag van kinderen is acceptabel, welke mensen spelen nog meer een rol in de opvoeding en wat is de die rol?

De podcastserie Interculturele Pedagogiek is ontwikkeld door Judi Mesman voor het vak Interculturele aspecten van opvoeding, onderwijs en hulpverlening binnen de Opleiding Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Zij interviewt in deze serie professionals werkzaam in het brede jeugdveld. Met als centrale vraag: Wat moeten alle afgestudeerde pedagogen weten over interculturele aspecten van werken met kinderen en gezinnen?

https://www.universiteitleiden.nl/onderzoek/onderzoeksoutput/sociale-wetenschappen/podcasts-interculturele-pedagogiek


Meer podcasts? Luister dan een naar deze podcast van BGJZ. Of klik hier voor een overzicht.

dynamiek in pedagogiek

Wat zoek je?

Meer weten over hardnekkige pedagogische problemen?

podcast aanvragen

Ik stuur je drie dagen lang, elke dag een podcast waarin ik je vertel wat hardnekkige pedagogische problemen zo bijzonder maakt en wat dat voor jou als professional betekent.

dynamiek in pedagogiek

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Meer informatie: Privacybeleid​