Podcast: Doorbreek de Cirkel

podcast doorbreek de cirkel

Meepraten?

Kom bij de facebookgroep voor pedagogen die niet bang zijn voor complexiteit!

Ik ben altijd op zoek naar podcast voor pedagogen. Ooit ga ik ze zelf maken, maar voor nu luister ik ze graag. Ik vind het de makkelijkste manier om bij te blijven. Ik luister ze in de metro, als ik de hond uitlaat of als ik sta te strijken. Een collega wees me op de podcast Doorbreek de Cirkel, dus ik ben even gaan luisteren.

Het is een podcast die in principe bedoeld is voor ouders. Maar ik vond hem zeker de moeite waard.

Doorbreek de cirkel is de podcast bij het gelijknamige boek van auteur Miloe van Beek. Ze gaat in deze podcast in gesprek met deskundigen over hoe je verleden jou als ouder heeft gevormd, welke patronen van generatie op generatie zijn doorgegeven en in elkaar grijpen.

De complexiteit spring echt uit deze omschrijving. En alhoewel je in de podcast zelf soms een beetje moetz zoeken, heeft ook hier een goed verstaander maar een half woord nodig.

Je kunt de podcast “Doorbreek de Cirkel” hier luisteren: https://app.springcast.fm/podcast/doorbreek-de-cirkel

Het boek heb ik nog niet gelezen, maar is toegevoegd aan mijn leeslijst, die ondertussen serieuze vormen begint aan te nemen.


Zoek je nog meer pedagogiek podcasts? Luister dan ook eens naar deze podcast over burnout.  Of kijk hier voor een overzicht.

Geen idee waarom complexiteit een onderwerp is? Kijk dan naar dit artikel over het belang van complexiteit voor pedagogen.

dynamiek in pedagogiek

Wat zoek je?

Meer weten over hardnekkige pedagogische problemen?

podcast aanvragen

Ik stuur je drie dagen lang, elke dag een podcast waarin ik je vertel wat hardnekkige pedagogische problemen zo bijzonder maakt en wat dat voor jou als professional betekent.

dynamiek in pedagogiek

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Meer informatie: Privacybeleid​