Podcast over onderwijs en opvoeding

podcast onderwijs en opvoeding

Meepraten?

Kom bij de facebookgroep voor pedagogen die niet bang zijn voor complexiteit!

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe, Nederlandstalige podcasts. Die luister ik als ik de hond uitlaat, of onderweg naar een afspraak. En natuurlijk deel ik ze met jullie. Vandaag kwam ik op mijn zoektocht bij het onderzoeksinstituut “Child Development and Education” van de Universiteit van Amsterdam.

podcast over onderwijs en opvoeding

In de podcast Over Onderwijs & Opvoeding delen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Wat weten we over het leren en ontwikkelen van kinderen, jongeren en (jong)volwassenen? Welke factoren spelen hierin een rol en hoe kunnen we deze beïnvloeden?

Deze podcast richt zich op professionals en beleidsmakers, en iedereen die meer wil weten over onderwijs en opvoeden. Podcastmaker Tjip de Jong gaat hiervoor in gesprek met onderzoekers van RICDE en met externe experts.

Het zijn er nog niet zoveel, maar wel inhoudelijk goed onderbouwd. Ik heb nog niet alles geluisterd maar ben tot nu toe niets tegengekomen dat expliciet over complexiteit gaat. Interessant is het wel!
Kijk op de website van het onderzoeksinstituut: https://cde.uva.nl/nl/podcast/over-onderwijs-opvoeding.html


De vorige podcast die ik heb besproken was van CompaNanny en bedoeld voor ouders.

Zoek je nog meer pedagogiek podcasts? Kijk dan hier voor een overzicht.

Geen idee waarom complexiteit een onderwerp is? Kijk dan naar dit artikel over het belang van complexiteit voor pedagogen.

dynamiek in pedagogiek

Wat zoek je?

Meer weten over hardnekkige pedagogische problemen?

podcast aanvragen

Ik stuur je drie dagen lang, elke dag een podcast waarin ik je vertel wat hardnekkige pedagogische problemen zo bijzonder maakt en wat dat voor jou als professional betekent.

dynamiek in pedagogiek

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Meer informatie: Privacybeleid​