Sociaal kapitaal van een cliënt

Sociaal kapitaal van een cliënt
opleidingen

Meepraten?

Kom bij de facebookgroep voor pedagogen die niet bang zijn voor complexiteit!

Misschien heb je al gezien hoe ik een systeemdiagram heb gemaakt van sociaal kapitaal van een wijk. Dit was om te laten zien complexe problemen er op maatschappelijk niveau uit kunnen zien. Die video is daarom vooral interessant voor dappere pedagogen die in het (gemeente) beleid werken. Maar wat heb je aan complexiteit als je direct met cliënten werkt? Wat betekent het als je het sociaal kapitaal van een client wilt verbeteren?

Daarvoor is dit filmpje. Het is een fictieve casus over sociaal kapitaal. Ik teken stap voor stap een systeemdiagram en kijk daarna wat de gevolgen zijn voor het kiezen van interventies.


Meer lezen over sociaal kapitaal van een cliënt?

Het hebben van een sociaal netwerk speelt dus een belangrijk rol. Lees hier meer over het ontstaan van een netwerk.

Dit artikel bekijkt Sociaal kapitaal als emergente eigenschap, inclusief een video.

Armoede speelt een grote rol bij het hebben van sociaal kapitaal. Lees er meer over in dit rapport van Movisieuit de duivelskring van armoede.

Wil je weten waarom kennis over complexiteit belangrijk is? Lees dan dit artikel over het belang van complexiteit voor pedagogen.

dynamiek in pedagogiek

Wat zoek je?

Meer weten over hardnekkige pedagogische problemen?

podcast aanvragen

Ik stuur je drie dagen lang, elke dag een podcast waarin ik je vertel wat hardnekkige pedagogische problemen zo bijzonder maakt en wat dat voor jou als professional betekent.

dynamiek in pedagogiek

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Meer informatie: Privacybeleid​