Pedagogische podcast – Rino

pedagogiek podcast rino

Meepraten?

Kom bij de facebookgroep voor pedagogen die niet bang zijn voor complexiteit!

Zoek je nog leuke pedagogiek podcast? Ik heb er nog een gevonden. Van het RINO:

RINO Amsterdam biedt opleiding en inspiratie aan GGZ-professionals: gezondheidszorgpsychologen, eerstelijnspsychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters, verpleegkundigen, vaktherapeuten en psychosociale hulpverleners. Maar ook beroepsbeoefenaren in aangrenzende werkvelden, zoals maatschappelijk werkers, huisartsen en arbo-psychologen kunnen bij ons terecht.

Aflevering 8 (december 2020) kijkt naar psychische stoornissen als netwerkbenadering. Klinkt dat niet bekend? Die podcast moet je dus zeker luisteren!

De meeste podcasts zijn niet direct gerelateerd aan complexiteit, maar aan de psychologie. Maar… de psychologie beïnvloedt hoe mensen reageren op elkaar, op hun omgeving en ook op zichzelf. Het is daarom een factor die van invloed is op het evenwicht (en dus het emergente gedrag) dat uiteindelijk ontstaat.

Als een client feedback krijgt, wordt dat gezien als positieve interactie of als een persoonlijke aanval? Als er niemand om je heen is, is dat een moment van rust of een moment van eenzaamheid? De interpretatie van de situatie (rust of eenzaamheid) beïnvloedt de actie die er op volgt. Enzovoort…


Zoek je nog meer pedagogiek podcasts? Luister dan eens naar de podcast over problemen in de jeugdzorg.

Of kijk hier voor een overzicht van alle podcasts.

Meer lezen?

Hier een artikel over psychische stoornissen als emergent gedrag.

Geen idee waarom complexiteit een onderwerp is ? Kijk dan naar dit artikel over het belang van complexiteit voor pedagogen.

dynamiek in pedagogiek

Wat zoek je?

Meer weten over hardnekkige pedagogische problemen?

podcast aanvragen

Ik stuur je drie dagen lang, elke dag een podcast waarin ik je vertel wat hardnekkige pedagogische problemen zo bijzonder maakt en wat dat voor jou als professional betekent.

dynamiek in pedagogiek

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Meer informatie: Privacybeleid​