Ontwikkeling als emergent gedrag

Meepraten?

Kom bij de facebookgroep voor pedagogen die niet bang zijn voor complexiteit!

De wereld is complex, en menselijke ontwikkeling ook. Ik ken geen enkele wetenschapper, binnen of buiten het vakgebied van ontwikkelingswetenschappen, die dit zal tegenspreken. Er zijn wel verschillen hoe wetenschappers met complexiteit omgaan. Heb je het gesprek met Mara gezien waarin we praten over complexiteit? (zo niet: https://www.youtube.com/watch?v=_gxY0yIGlww)Hierin praten wo onder andere over de ontwikkeling van kinderen als emergent gedrag. Dat idee is natuurlijk niet nieuw. Er zijn verschillende wetenschappers die complexiteit gebruiken om te ontwikkeling te verklaren.Het verschil tussen versimpelen en complexiteit omarmen vind je in dit Engelstalig artikel https://www.karger.com/Article/FullText/452113

OP de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je krijgt dan elke maand een overzicht van de nieuwe blogs.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat zoek je?

Op de hoogte blijven?

Mis niks meer door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

logo

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Meer informatie: Privacybeleid​